БГЗО ухвалила рішення із пришвидшення підготовки Звіту ІПВГ

В четвер, 24 вересня, в офісі представництва Світового банку відбулось засідання багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) за участю головного експерта з нафти і газу Світового банку Ільхем Саламон, фахівця з соціальних проектів Світового банку Дакші Шак’я та технічного директора Міжнародного cекретаріату ІПВГ Сема Барлета. Головував на засіданні групи заступник Міністра енергетики і вугільної промисловості Ігор Діденко.

БГЗО ухвалила ряд особливих заходів для якнайшвидшого виконання зобов’язань України, у тому числі подачі Звіту ІПВГ за 2013 рік.

Didenk01

Учасники заслухали доповідь Незалежного Адміністратора (Ernst&Young), обговорили проблемні питання з одержанням інформації від ДФС та приватних компаній, які зволікають з оприлюдненням інформації про платежі до бюджету.

Заступник Міністра І. Діденко звернувся до представника ДФС з вимогою якомога швидше вирішити питання надання усієї необхідної інформації та подякував представникам Світового банку і Міжнародного секретаріату ІПВГ за їхню підтримку впровадження ІПВГ в Україні.

WB1

Також учасники засідання ухвалили Комунікаційну стратегію щодо висвітлення питань впровадження ІПВГ в Україні до кінця 2015 року, питання законодавчих змін і застосування санкцій до учасників процесу за ухилення від розкриття інформації, питання технічної допомоги та сприяння донорів і організацій громадянського суспільства якнайшвидшому впровадженню EITI як інструменту прозорості урядування у видобувній галузі.

ІПВГ в Україні