Українську ІПВГ представили на конференції у Казахстані

29 вересня 2015 року у м. Астана (Казахстан)  в рамках Євразійського Форуму Kazenergy відбулася VII Міжнародна конференція з розвитку Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ).

У конференції брали участь представники національних секретаріатів та БГЗО з Казахстану, Азербайджану, Таджикистану та України, а також міжнародного секретаріату ІПВГ.

Голова Національного секретаріату ІПВГ в Україні Діна Нарежнева представила доповідь на тему “Перший звіт ІПВГ та його взаємозв’язок та вплив на пріоритети країни”. Учасників заходу було поінформовано про кроки України у приєднанні та імплементації ІПВГ, поточний стан підготовки першого Звіту, його наповнення та опис складових частин, плани щодо фіналізації документу, а також висвітлено пріоритети нашої країни у секторі енергетики, проаналізовано їх кореляцію з проектом Звіту.

DSC_7427

Під час сесії питань та відповідей особливу увагу було приділено обміну досвідом щодо інформування населення стосовно ІПВГ та роботи на регіональному рівні.

Захід надав можливість не тільки представити нашу країну як частину ІПВГ спільноти, але й отримати досвід країн, що вже запроваджують Ініціативу та підготували велику кількість звітів.

ІПВГ в Україні