В уряді створюють новий законопроект щодо прозорості у видобувних галузях

17 і 23 жовтня 2015 року в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості відбулися робочі наради щодо обговорення нового законопроекту із забезпечення прозорості у видобувних галузях.

Для того, щоб законопроект був ефективним і враховував актуальні суспільні потреби, Міненерговугілля прийнято рішення залучити до роботи представників неурядових організацій і незалежних експертів в галузі енергетики та видобувної промисловості.

За повідомленням Національного секретаріату ІПВГ, практика “спускання” документу “згори” має відійти в минуле, якщо ми дбаємо про демократичний спосіб прийняття суспільно важливих рішень і прозорість урядування.

Для роботи над законопроектом створено відповідну робочу групу, до складу якої увійшли члени БГЗО, Національного секретаріату ІПВГ та представники Міненерговугілля. В ході першої зустрічі були розглянуті питання щодо правової основи розкриття інформації у видобувних галузях, строки та порядок її розкриття, відповідальність залучених сторін, та ін. Друга зустріч, яка відбулась минулої п’ятниці, 23 жовтня, була присвячена обговоренню доопрацьованої версії документу.

Робота над законопроектом стартувала в рамках проекту “Підготовка та просування нормативно-правової бази для розкриття компаніями платежів у видобувній сфері в контексті реалізації Ініціативи прозорості видобувних галузей з Україні”, що виконується аналітичним центром DiXi Group за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

ЕІТІ в Україні