В Україні розширюється міжурядова співпраця з ІПВГ

У п’ятницю, 27 листопада, відбулася зустріч представниць Міжнародного та національного секретаріатів EITI Шемшат Касімової та Діни Нарежневої із заступницею Міністра екології та природних ресурсів Світланою Коломієць.

В ході зустрічі обговорено питання необхідності відкритого доступу до геологічної інформації та відповідних змін до нормативно-правових актів, що регулюють зазначене питання, а також необхідність залучення широкого кола експертів для детальної розробки пропозицій до нового законодавства щодо прозорості видобувних галузей і ефективного ресурсного урядування.

Також на зустрічі були присутні представник ДП “Геоінформ” та представниця юридичного департаменту Мінприроди. Допомогу в організації зустрічі надала зовнішній експерт з питань комунікацій ІПВГ від GIZ Світлана Мізіна.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За два місяці, на початку 2016 року, розпочнеться підготовка другого Звіту ІПВГ України із даними за 2014 рік, до якого – окрім нафтогазового сектору – мають увійти дані про видобуток вугілля та залізної руди.

Зважаючи на досвід збору даних для першого Звіту ІПВГ, а також збільшення обсягу інформації для наступного Звіту, учасники зустрічі погодилися підвищити ефективність співпраці. Основи взаємодії планується закріпити у відповідному Меморандумі, а наступна зустріч відбудеться у грудні цього року.

ІПВГ в Україні