БГЗО рекомендує обов’язкове розкриття інформації про бенефіціарів з 2019 року

21 січня 2016 року Міжнародний Секретаріат ІПВГ звернувся до Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) із проханням визначитися із часовими рамками реалізації вимог “дорожньої карти” з розкриття бенефіціарних власників нафтових, газових та гірничовидобувних компаній.

Національний секретаріат ІПВГ в Україні провів голосування серед членів БГЗО, за результатами якого було визначено, що найбільш прийнятним варіантом впровадження бенефіціарного права буде фіксований термін подачі для всіх країн. Відтак, вимога розкривати інформацію про бенефіціарне право має вступити в дію через два роки з дати публікації “дорожньої карти” бенефіціарного права, тобто з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, у 2013 році Правління ІПВГ вирішило, що всі країни, які зобов’язалися імплементувати Ініціативу, повинні оприлюднити інформацію про бенефіціарних власників нафтових, газових і гірничовидобувних компаній. Пілотний проект з розкриття бенефіціарних власників проводився з одинадцятьма країнами протягом 2013-2015 років.

На підставі результатів, Правління ІПВГ розробило нові вимоги щодо оприлюднення бенефіціарних власників. Відповідні напрацювання будуть оприлюднені на Глобальній конференції ІПВГ в Перу.

ІПВГ в Україні