Національний секретаріат та Держгеонадра обговорили підготовку другого Звіту ІПВГ

Відбулася робоча зустріч голови Національного секретаріату ІПВГ в Україні  Діни Нарежневої із в.о. голови Державної служби геології та надр Миколою Бояркіним.

Сторони обговорили проблемні питання, які виникали під час підготовки першого Звіту ІПВГ  та обговорили шляхи уникнення їх подолання під час підготовки наступного Звіту ІПВГ, підготовка якого буде розпочата найближчим часом.

Пані Нарежнева запропонувала керівнику Держгеонадра долучитися до обговорення нового законопроекту “Про розкриття інформації у видобувних галузях” та взяти участь у круглому столі, проведення якого заплановане у комітеті  Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

В ході зустрічі голова Національного секретаріату ІПВГ також звернула увагу, що з лютого 2016 року, в рамках виконання комунікаційної стратегії, у видобувних регіонах будуть проведені круглі столі, громадські обговорення задля підвищення обізнаності щодо ІПВГ місцевих органів влади, видобувних компаній, громадськості.

В.о. голови Держгеонадра М. Бояркін підтримав пропозицію поглибити співпрацю в рамках роботи Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) та висловив бажання, аби представники відомства долучилися до участі у регіональних заходах.

Сторони також обговорили питання щодо підготовки другого Звіту ІПВГ України, який має буде підготовлено до жовтня 2016 року та подальші кроки поглиблення співпраці.

ІПВГ в Україні