Конференція у м. Долина (анонс)

У понеділок, 29 червня, на базі Долинської районної державної адміністрації відбудеться конференція «Регіональні проблеми видобувної галузі та впровадження ініціативи ІПВГ», яка організована спільно з ГО «Бюро розвитку, інновацій та технологій».

Конференція організовується з метою детального представлення ІПВГ та обговорення її значення для регіону. Планується презентація аналізу сектору видобутку природних ресурсів регіону, підготовлений експертами ГО «БРІТ», обговорення негативних факторів видобувної діяльності у регіоні та соціальної відповідальності видобувних компаній.

На сьогоднішній день ринок видобутку в Україні – порівняно з іншими державами світу – є закритим та непрозорим, з обмеженою конкуренцією, а отже незрозумілим для іноземного інвестора та для компаній, які прагнуть увійти на український ринок. Перший український звіт з ІПВГ за 2013 рік було представлено 7-8 грудня 2015 року в Києві. Завдяки цьому кожен має можливість дізнатись про основні родовища нафти і газу України, власників ліцензій, обсяги видобутку, платежі компаній до бюджетів всіх рівнів.

Перший звіт ІПВГ України лише підтвердив важливість врегулювання питання розкриття інформації на законодавчому рівні, бо інформацію було надано лише 32,5% видобувних підприємств. Попри те, що ці компанії відповідали за понад 85% нафтогазового видобутку, надана інформацію була надто узагальненою, без деталізації на рівні субʼєктів. Прийняття законопроекту “Про розкриття інформації у видобувних галузях” зробить обов’язковим подання такої звітності для усіх великих компаній, що займаються видобуванням корисних копалин загальнодержавного значення (тобто усіх, крім піску, щебню та деяких будматеріалів).

 

ПРОГРАМА

11.00-11.15            Відкриття, вітальні виступи

11.15-11.35            Вступна презентація першого українського звіту ІПВГ за 2013 рік (проф. Карпаш М.О.)

11.35-11.55            Аналіз функціонування видобувної галузі регіону (доц. Рибіцький І.В.)

11.55-12.15            Обговорення позитивних та негативних чинників видобувної діяльності у регіоні та соціальної відповідальності видобувних компаній

12.15-12.45            Досвід впровадження енергоефективних заходів в побуті, громадському секторі та промисловості    (доц. Яворський А.В.)

12.45-13.15            Перерва на каву

 

Місце проведення:  Долинська районна рада (зал засідань), за адресою: м. Долина, вул. Незалежності, 5.

Контактна особа: Максим Олегович Карпаш, проф., докт.техн.наук, директор Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

тел. +380 (3422) 4 20 02, факс. +380 (3422) 4 00 89, моб. +38 067 342 01 28