У Долині обговорили регіональні проблеми видобувної галузі та ІПВГ

29 червня на базі Долинської районної державної адміністрації було проведено конференцію “Регіональні проблеми видобувної галузі та впровадження ініціативи ІПВГ”.

Захід організовано спільно з ГО “Бюро розвитку, інновацій та технологій” в рамках виконання проекту “Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні” за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Конференція організовувалась з метою детального представлення ІПВГ та обговорення її значення для регіону. Відбулася презентація аналізу видобутку природних ресурсів регіону, підготовленого експертами ГО “БРІТ”, обговорення негативних факторів видобувної діяльності у регіоні та соціальної відповідальності видобувних компаній.

Конференція почалась з вітального слова заступника голови державної адміністрації, після чого виступив консультант Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень Андрій Чубик, який поділився досвідом провідних країн із впровадження Ініціативи, зокрема навів кілька практичних прикладів Норвегії.

unnamed

Максим Карпаш, секретар асоціації “ЕнергоТранспарентність” та керівник проекту, розповів про принципи впровадження ІПВГ в Україні, та закликав до дискусії та обговорення проблем пов’язаних із вдобувною галузю в районі. На наступній презентації експерт Ігор Рибіцький представив “Звіт про функціонування видобувних галузей за 2013 рік на основі отриманих даних по регіону”, розроблений експертами ГО “БРІТ”.

1

Загалом, захід пройшов успішно, викликав значну зацікавленість та підвищив обізнаність людей. У заході взяло участь 47 представників органів влади, громадськості та видобувних компаній.

ІПВГ в Україні