Вперше відбувся тренінг щодо звітності ІПВГ для гірничо-металургійних компаній

Другий звіт ІПВГ в Україні за 2014-2015 роки міститиме в собі окрім інформації про нафто- та газовидобувну галузь, а також дані про видобування вугілля та залізної руди. Гірничо-металургійні компанії вперше надаватимуть свої дані до звіту, тому для представників таких компаній було проведено навчальний тренінг по підготовці звітності в рамках ІПВГ.

26 та 27 вересня у Кривому Розі компанія EY в Україні, що обрана Незалежним адміністратором для підготовки другого звіту ІПВГ, за підтримки Національного секретаріату ІПВГ провела навчальний тренінг для гірничих компаній. У заході взяли участь представники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та ТОВ «Метінвест Холдинг». Представники ПАТ «Краснодонвугілля» долучились до тренінгу через відео зв’язок, адже вони ведуть свою діяльність у Луганській області.

14453968_1537012442991118_664052741_o

Впродовж тренінгу спікери розповіли загалом про Ініціативу та Стандарт ІПВГ. Окрему увагу приділили процедурі заповнення звітних документів. Представників компаній особливо зацікавили деталі звітування щодо соціальної відповідальності, адже допомога місцевим громадам є важливим аспектом їхньої діяльності. Самі учасники під час тренінгу проявили високу активність та ставили багато питань, пояснюючи це тим, що мають на меті якісно та вчасно підготувати звітні документи.

14453884_1537012212991141_160420780_o

Під час заходу учасники повідомили, що на рівні топ-менеджменту компаній було прийнято рішення подавати дані до другого звіту ІПВГ, адже ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та ТОВ «Метінвест Холдинг» підтримують Ініціативу на глобальному рівні і готові відповідати Стандарту.

В результаті тренінгу усім учасникам було розіслано методичні рекомендації щодо підготовки звітності в рамках ІПВГ. Цей документ з переліком рекомендації наразі можна завантажити на офіційному сайті ІПВГ в Україні, в розділі «Бібліотека».

ІПВГ в Україні