Семінар у Жидачівському районі (анонс)

У неділю, 30 жовтня 2016 року, у селі Заріччя Жидачівського району Львівської області буде проведено семінар “Впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей у Львівській області. Чим ініціатива може допомогти розвитку сільських громад”.

Захід організовано Асоціацією “ЕнергоТранспарентність” спільно з Національним секретаріатом ІПВГ в Україні в рамках виконання проекту “Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження” у частині надання допомоги в реалізації компоненту “Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні” за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID).

Подія відбудеться 30 жовтня, з 13:00 до 15:00, у приміщенні Зарічанської сільської ради (с.Заріччя).

Семінар організований з метою детального представлення стандарту ІПВГ громаді Жидачівського району Львівської області та обговорення участі підприємств видобувної галузі у соціальному розвитку сільських громад Жидачівського району. Планується презентація аналізу сектору видобутку природних ресурсів регіону, підготовлений експертами ГО “БРІТ”, обговорення співпраці видобувних компаній з місцевими громадами та перспективи законодавчого регулювання соціальної відповідальності видобувних компаній.

До участі у семінарі буде запрошено представників громади с.Заріччя, представників нафтогазової компанії “Західнадрасервіс” та представників органів місцевої та районної влади Жидачівського району Львівської області..

Контактна особа: Владислав Дейнеко, Асоціація “ЕнергоТранспарентність” (тел. +380975990983, електронна адреса: acrc@ukr.net).

 

Про ІПВГ

Перший український звіт ІПВГ був представлений громадськості 7 грудня 2015 року в Києві. Завдяки Звіту ІПВГ тепер кожен має можливість дізнатись про основні родовища вуглеводнів України, власників ліцензій, обсяги видобутку, платежі компаній до бюджетів всіх рівнів. Звіт ІПВГ формувався незалежним Адміністратором (компанія Ernst & Young) на основі перевірених даних, наданих паралельно видобувними компаніями та державними установами. Починаючи з 2016 року звіт охоплюватиме нафтогазову, вугільну та залізорудну галузі.

ІПВГ є міжнародним антикорупційним стандартом забезпечення прозорості у видобувних галузях, який запроваджують понад 50 країн, зокрема США, Канада, Норвегія та Казахстан. Україна приєдналась до ІПВГ у 2013 році.

Наміри України у боротьбі із зловживаннями у видобувній галузі через імплементацію стандарту ІПВГ отримали широку підтримку стратегічних партнерів України, стали позитивним сигналом для інвесторів та світової спільноти. Імплементація ІПВГ наразі закріплена в Коаліційній угоді, планах дій з реалізації Партнерства “Відкритий уряд”, домовленостях щодо отримання макрофінансової допомоги від МВФ, ЄС і Світового банку.

ІПВГ в Україні