Оголошується конкурс журналістських матеріалів про Ініціативу прозорості!

Громадська організація «Бюро розвитку, інновацій та технологій» за фінансової підтримки USAID в Україні, в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні» оголошує конкурс журналістських матеріалів, присвячених проблемі поширення інформації про значення ІПВГ для громадян України.

Метою конкурсу є пошук, збір, аналіз і поширення в друкованих, інтернет виданнях, програмах на телебаченні та радіо інформації про проблеми поширення інформації про значення ІПВГ для громад України та приклади соціальної відповідальності видобувних компаній перед громадами та для громад.

Участь у конкурсі можуть взяти журналісти, громадські активісти, студенти, викладачі.

Тривалість конкурсу: 10 листопада – 31 грудня 2016 р.

УМОВИ КОНКУРСУ

Конкурс проводиться в двох номінаціях «Кращий студентський матеріал, що висвітлює проблему поширення ІПВГ в Україні» (учасники: студенти, студенти у співавторстві з викладачами) та «Кращий журналістський матеріал, що висвітлює проблему поширення ІПВГ в Україні» (штатні та позаштатні працівники ЗМІ, громадські активісти).

Приймаються матеріали різних жанрів: інформаційні повідомлення, репортажі, інтерв’ю, журналістські розслідування. Усі матеріали мають бути присвячені темі впровадження ІПВГ в Україні і висвітлювати проблему соціальної відповідальності видобувних компаній. Матеріали повинні бути опубліковані чи вийти в ефір після дати оголошення даного конкурсу.

До конкурсу не допускаються матеріали, що були опубліковані (вийшли в ефір) до зазначеної дати, матеріали які порушують авторські права чи являються рерайтом (розширеними чи скороченими) версіями попередніх публікацій, чи повідомлень автора, а також ті, що не відображають тематику конкурсу.

ВИМОГИ ДО МАТЕРІАЛІВ

– Повна відповідність тематиці конкурсу;

– Відповідальність за достовірність інформації несе автор;

– Відсутність прихованої (чи явної) інформації рекламного характеру;

– Мова матеріалів (теле-, радіопрограм) українська.

НАГОРОДЖЕННЯ

За результатами конкурсу журі визначить кращий матеріали в кожній з двох номінаціях.

Номінація «Кращий студентський матеріал, що висвітлює проблему поширення ІПВГ в Україні»:

4 000 гривень – головна премія

1 000 гривень – заохочувальна премія

Номінація «Кращий журналістський матеріал, що висвітлює проблему поширення ІПВГ в Україні» два кращих матеріали будуть нагороджені преміями – по 5 000 гривень.

Розмір премії від кількості співавторів не залежить.

Для того, щоб подати роботу на конкурс, потрібно заповнити аплікаційну форму за посиланням https://goo.gl/yhbofc та надіслати готові роботи на електрону адресу mail@gobrit.org.ua у такому форматі:

– для друкованих матеріалів – сторінки чи розвороти матеріалів у форматі PDF;

– для Інтернет-публікацій – повне посилання на адресу статті в мережі Інтернет та файл-скріншоти веб-сторінки з публікацією;

– для теле- радіоматеріалів – гіперпосилання на безкоштовні файлообмінники з вашими матеріалами, посилання на ваші матеріали на сайтах телерадіокомпаній або на YouTube канал.

Кількість заявок від автора (групи авторів) не обмежується.

Прийом заявок та матеріалів проходить до 31 грудня 2016 р.

Матеріали та заявку на участь у конкурсі просимо надсилати на електронну адресу ГО «БРІТ» mail@gobrit.org.ua. Довідки за телефоном: (0342) 57-23-40

Положення про конкурс

 

ІПВГ в Україні