Вебінар “Прозорість видобувних галузей через звернення громадян до органів влади – як робити це ефективно”

До участі у веб-семінарі запрошуються громадські активісти з різних областей України з пріоритетом для Чернігівської та Луганської областей.

Дата та час проведення: 24 січня 2017 року, 16.00 – 18.00

Мета заходу  поширення інформації про механізми впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ).

Доповідач: Оксана Ващук-Огданська, експерт у сфері доступу до публічної інформації Центру демократії та верховенства права.

Посилання для реєстрації:

https://taxpracticeomp.clickmeeting.com/24-01-2017-prozor-st-vidobuvnih-galuzei-cherez-zvernennya-gromadyan/register

У разі запитань звертайтесь, будь ласка, за контактами:

e-mail: office@ppk.org.ua,

телефон: +38(093)393-02-31,

контактна особа – Тетяна Князєва

Вебінар організовано Палатою податкових консультантів України в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні», що реалізується «Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Ініціатива щодо забезпечення прозорості видобувних галузей – ІПВГ (Extractive Industries Transparency Initiative, EITI) – це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, впроваджується у 51 країні світу. У рамках ІПВГ здійснюється перевірка (аудит) сум платежів, які сплачують видобувні компанії у вигляді обов’язкових податків, зборів та напрямків, по яким такі платежі використовуються урядом.

ІПВГ в Україні