У Львові говоритимуть про вплив видобування на життя громад

13 лютого у Львові відбудеться конференція «Прозорість видобувної галузі для підвищення якості життя громад», під час якої анонсуватимуть публікацію другого Звіту Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) за 2014-2015 роки.

Захід триватиме з 9 до 18 у готелі «Ріус» (м. Львів, вул. Гнатюка 12а).

Організатором конференції є ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля». Захід відбудеться за підтримки урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Конференція буде поділена на три тематичні блоки: «Вплив видобувної галузі на довкілля та якість життя громад», «Компанії, місцева влада, громади:  співпраця задля добробуту» та «Посилення прозорості видобувної галузі  на місцевому рівні». Впродовж кожного із блоків відбуватимуться виступи спікерів і обговорення серед учасників. До прикладу, буде проведена дискусія на тему: «Чому громади не довіряють видобувним компаніям?». Окрема увага приділятимуть і  результатам впровадження ІПВГ  в Україні.

Свої виступити на конференції представлять заступник Міністра екології та природних ресурсів України Микола Кузьо,  заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрищак, заступник голови міської ради Борислава Богдан Монастирський, директор Департаменту ПЕК та  енергозбереження Львівської облдержадміністрацій Михайло Мельник та інші. Серед спікерів будуть і представники галузевих громадських організацій, аналітичних центрів та ВНЗ. Також до заходу долучаться працівники видобувних компаній «Горизонти», «Західнадраінвест», «Прикарпатська енергетична компанія», зокрема буде присутній і директор “Львівгазвидобування” Олександр Сендега.

Для проходження акредитації та отримання детальною інформації звертатись за контактами:

050 89 86 726 (Зоряна Козак);

097 380 60 00 ( Ольга Хомякова);

office@rac.org.ua

 

ІПВГ в Україні