БГЗО затвердила ТЗ для незалежного адміністратора для підготовки Звіту ІПВГ за 2016 рік

29 травня у Міненерговугілля відбулося чергове засідання Багатосторонньої групи заінтересованих осіб (БГЗО), під час якого було розглянуто та затверджено технічне завдання (ТЗ) для компанії – незалежного адміністратора, яка готуватиме Звіт ІПВГ за 2016 рік.

Також додатково на порядку денному були такі питання: результати передвалідаційного семінару, комунікаційна стратегія БГЗО на 2017 рік, результати засідання міжнародного Правління ІПВГ та інші поточні питання впровадження ІПВГ в Україні.

IMG_20170529_163045_HDR

У вересні цього року Україна проходитиме валідацію – перевірку відповідності процесу впровадження ІПВГ у країні вимогам Стандарту ІПВГ. Для того, щоб належно підготуватись до перевірки, у лютому 2017 для членів БГЗО був проведений передвалідаційний семінар, де представники Міжнародного секретаріату EITI детально пояснили, яким чином проходитиме процес валідації та разом з присутніми детально розглянули другий Звіт ІПВГ , процес впровадження Ініціативи в цілому, зупинившись на визначенні питань, що потребують доопрацювання.

Вчора на засіданні члени БГЗО обговорили результати цього семінару та розглянули коментарі до Звіту ІПВГ за 2014-2015 роки, які були надані представниками Міжнародного секретаріату EITI. Було обговорено, яким чином слід вирішити зазначені вище питання, щоб результат валідації був позитивним. Також окремо були розглянуті рекомендації від незалежного адміністратора щодо покращення процесу звітності в рамках ІПВГ.

IMG_20170529_162833_HDR

IMG_20170529_162802_HDR

Під час обговорення технічного завдання голова Національного секретаріату ІПВГ в Україні Діна Нарежнева презентувала основні вимоги до компанії незалежного адміністратора, яка готуватиме Звіт ІПВГ за 2016 рік. Члени БГЗО обговорили відмінні елементи нового ТЗ від попереднього та розглянули недоліки минулорічного завдання. Технічне завдання для підготовки Звіту ІПВГ за 2016 рік буде більш широким в порівнянні з попередніми.

Впродовж засідання Леся Хом’як, спеціаліст зв’язків з громадськістю Національного секретаріату ІПВГ в Україні, презентувала комунікаційну стратегію БГЗО на другу частину 2017 року. Члени БГЗО висловили певні коментарі та побажання, після чого було вирішено врахувати усі зауваження та оновити текст Стратегії.

На завершення засідання Олексій Орловський, член Правління ІПВГ та член БГЗО України, проінформував про результати 37-го засідання Правління ІПВГ, що відбулося у м. Осло 22-24 травня. Більш детальну інформацію щодо рішень Правління буде надано згодом.

IMG_20170529_162642_HDR

ІПВГ в Україні