На Чернігівщині відбудеться круглий стіл, присвячений проблемам прозорості, ефективному управлінню та розвитку галузі

8 червня у Чернігові відбудеться круглий стіл «Прозорість видобутку вуглеводнів у Чернігівській області та її значення для громад». Захід проводиться за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації, організатор — ГО «НОВА Енергія».

Початок заходу: 11:00

Місце проведення: м. Чернігів, проспект Миру, 43 (Чернігівська обласна рада, конференц-зала).

В останні роки в Україні ведеться активна робота з впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ або EITI), що є міжнародним стандартом прозорого управління ресурсами й фінансовими потоками у видобувних галузях та дозволяє покращити конкурентоспроможність, інвестиційний клімат регіону, а також сприяє сталому розвитку громад, на території яких ведеться видобуток корисних копалин. Втім, видобувний сектор в Україні залишається складним і непрозорим, а також має ряд проблем нормативно-правового, економічного, соціального та екологічного характеру, що потребують уваги та невідкладного вирішення.

Круглий стіл проводиться з метою ініціювання конструктивного діалогу між органами влади, видобувними компаніями і громадськістю, а також для обговорення нагальних проблем Чернігівської області, пов’язаних з діяльністю видобувних компаній. До участі у заході залучаються представники органів державної влади, місцевого самоврядування, видобувних компаній, територіальних громад та ЗМІ.

У заході візьмуть участь представники Чернігівської обласної державної адміністрації –заступник голови Сергієнко Сергій Федорович, представники Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу, Департаменту екології та природних ресурсів, територіальних громад, видобувних компаній, органів місцевого самоврядування видобувних регіонів Чернігівщини, представники громадських організацій та ЗМІ.

Експерти ГО «НОВА Енергія» розкажуть про сучасний стан імплементації ІПВГ в Україні для забезпечення прозорості бюджетних процесів, громадського моніторингу діяльності видобувних компаній та ефективного управління ресурсами видобувних регіонів, ознайомлять присутніх з результатами другого національного звіту ІПВГ.

Реєстрація за посиланням: goo.gl/X286xt

Круглий стіл буде проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

ІПВГ в Україні