У селі Мачухи на Полтавщині обговорили видобувну діяльність в регіоні

29 серпня в селі Мачухи Полтавської області відбувся круглий стіл щодо впровадження ІПВГ в Україні, у якому взяли участь представники місцевої громади.

Сільський голова с. Мачухи Валерій Білокінь повідомив, що ПРАТ «Нафтогазвидобування», яке добуває вуглеводні на Мачухівському родовищі  та експлуатує установку з підготовки газу «Мачухи», співпрацює з сільською радою і вже допомогло придбати сільського господарське обладнання.

_29-08-2017_09

«В цьому році 900 тис. грн. буде виділено на будівництво водогону для потреб жителів с. Мачухи, 1 млн. 500 тис. грн. на поточний ремонт дорожнього покриття Мачухівської та Калашниківської сільських рад, 1млн. 250 тис. грн. на капітальний ремонт будинку культури в с. Калашники, 350 тис. грн. на капітальний ремонт фельдшерсько-акушерського пункту с. Кованчик Мачухівської сільської ради», – зазначив сільський голова.

Мачухи_круглий_стіл_29-08-2017_012

Ярослав Карпенко презентував  Звіт ІПВГ за 2014 – 2015 роки та розповів про способи використання інформації, яка зібрана у Звіті. Ярослав також ознайомив аудиторію з інтерактивною картою проблем в місцях видобування корисних копалин та прикладами виконання соціальних проектів за фінансування видобувних компаній.

Мачухи_круглий_стіл_29-08-2017_018

Під час круглого столу представники громади розповіли про проблеми, які існують в селах Мачухівської сільради: відсутність чистої питної води, поганий Інтернет зв’язок, зруйновані дороги. Місцеві жителі наголосили, що потребують допомоги у вирішенні цих проблем.

Зміст продукту є відповідальністю Полтавської філії Суспільної служби України і не обов’язково збігається з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD), уряду США та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).  Матеріал підготовлено в рамках проекту» Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 

ІПВГ в Україні