Круглий стіл на тему раціонального використання ренти на місцях відбувся в Липовій Долині

30 серпня у смт. Липова Долина Сумської області за участі представників органів місцевого самоврядування, видобувних компаній, громадськості та місцеві ЗМІ пройшов круглий стіл «Раціональне використання ренти на місцях – шлях до сталого соціально-економічного розвитку видобувних регіонів».

На початку заходу з вітальним словом до присутніх звернувся Віктор Литвиненко, голова Липоводолинської районної ради.

4

Опісля експерт ГО «НОВА Енергія» Юрій Буц розповів про екологічні проблеми видобувних регіонів та шляхи їх вирішення.

Віталій Филенко, голова Ради ГО «НОВА Енергія» розповів про Ініціативу Прозорості Видобувних Галузей (ІПВГ) – міжнародний стандарт ефективного управління ресурсами видобувних регіонів та план дій зі сталого кліматичного та енергетичного розвитку.

0

Також учасників круглого столу ознайомили з основними результатами другого Національного Звіту ІПВГ України за 2014-2015 рр.  та досвідом впровадження ІПВГ в різних країнах, прикладами ефективної співпраці видобувних компаній, органів місцевого самоврядування та громадськості для реалізації соціальних проектів та розвитку регіонів.

7

Учасники круглого столу обговорили поточну ситуацію щодо забезпечення прозорості діяльності видобувних галузей на місцевому рівні.

Захід було проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

ІПВГ в Україні