Відбулось засідання Асоціації “ЕнергоТранспарентність”

Загальні збори Асоціації «ЕнергоТранспарентність» відбулися 4 квітня в офісі Міжнародного фонду «Відродження».

У засіданні взяли участь представники таких організацій:  Віталій Филенко (ГО «Нова енергія»), Олена Павленко (ГО «Діксі Груп»), Ганна Кіященко (ГО «Полтавська філія Суспільної служби України»), Ольга Хауляк (ГО «Агенція розвитку та співробітництва»), Владислав Дейнеко (ГО «Аналітичний центр регіонального співробітництва»), Любомир Жовтуля (ГО «БРІТ»), Вадим Алтухов («Всеукраїнський народний контроль») та Андрій Чубик (ГО «Центр глобалістики “Стратегія ХХІ”»).

Під час засідання було обговорено статут та проголосовано за створення Секретаріату, що стане керівною ланкою Асоціації. Пріоритетом майбутньої роботи Асоціації «ЕнергоТранспарентність» було визначено просування міжнародного стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні.

30070733_1706490012746333_512536266_o

Також на зустрічі були присутні представники міжнародних донорських організацій USAID, GIZ та NRGI. Представниця USAID Олена Рябій розповіла про можливість отримати грант на розбудову коаліції. У свою чергу Світлана Мізіна презентувала можливості в рамках GIZ.

ІПВГ в Україні