Громади на Львівщині розробляють стратегічний план використання рентних коштів

У місті Стрий 25 липня відбувся перший семінар із циклу заходів, які заплановані у рамках проекту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір» у Львівській області. Метою проекту є створення інструментів для прозорого управління видобутком й виробництвом вуглеводневих ресурсів на місцевому рівні та налагодження продуктивної співпраці між трьома сторонами ініціативи: органами державної влади і місцевого самоврядування, суспільством та видобувними компаніями у Львівській області.

Тема семінару – “Стратегічні та оперативні цілі розвитку громади”. У заході взяли участь представники Стрийської та Дрогобицької районних адміністрацій, департаменту ПЕК Львівської обласної державної адміністрації та жителі громад смт. Дашава, с. Вівня та с. Угерсько.

IMG_20180725_115935

Учасники розглянули важливі для громад питання розподілу рентних платежів від видобутку вуглеводнів та ефективного використання фінансових ресурсів громадами. Експерт Михайло Мельник розповів, що за підсумками першого півріччя дані громади отримали додаткові надходження у місцеві бюджети за рахунок рентних платежів у такому розмірі: Дрогобицький район – 2 204 674грн., Стрийський району – 2 813 794грн., смт.Дашава – 37 887грн., с.Вівня – 11 370грн. Також було обговорено можливі шляхи підвищення фінансових надходжень у місцеві бюджети за рахунок розвитку газовидобувної галузі в регіоні.

DSC_0941

За підсумками заходу, представники громад представили стратегічні та операційні цілі розвитку смт. Дашава та с. Вівня, які будуть доопрацьовані на наступних заходах в рамках проекту.

Захід організовано в рамках проекту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір» за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

ІПВГ в Україні