Круглий стіл для зацікавлених сторін у Львові (анонс)

18 лютого о 10:00 у Львові розпочне роботу круглий стіл “Співпраця органів влади, місцевого самоврядування та видобувних компаній у просування Ініціативи Прозорості Видобувних Галузей у Львівській області”, що організовується Асоціацією “ЕнергоТранспарентність” спільно з  Національним секретаріатом ІПВГ в Україні, за підтримки Міністерства енергетики і вугільної промисловості України.

Місце проведення – конференц-зала готелю “Атлас Делюкс” (м.Львів, просп. Шевченка 27).

Круглий стіл організований з метою поширення у Львівській області інформації щодо ІПВГ в рамках проекту “Розвиток мережі партнерських організацій з реалізації завдань Комунікаційної Стратегії ІПВГ 2015 у видобувних регіонах України”, який виконується за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та Міжнародного фонду “Відродження”.

Перший український звіт з ІПВГ за 2013 рік було представлено 7-8 грудня 2015 року в Києві. Завдяки цьому кожен має можливість дізнатись про основні родовища нафти і газу України, власників ліцензій, обсяги видобутку, платежі компаній до бюджетів всіх рівнів. Представлені у звіті дані є докладними, перевіреними і охоплюють 2013 рік.

Звіт ІПВГ формувався на основі перевірених незалежною експертизою даних, наданих паралельно видобувними компаніями та державними установами. Відповідно до висновку Незалежного Адміністратора – авторитетної компанії EY, яка провела експертизу, – менше 10% видобувних компаній надали відповідь на добровільній основі, останньою прозвітувала “Укрнафта”. Мали місце і проблеми з отриманням інформації від державних органів, зокрема Державної фіскальної служби.

Контактна особа: Владислав Дейнеко, координатор Асоціації “ЕнергоТранспарентність” (+38 097 599 09 83, acrc@ukr.net)

ІПВГ в Україні