Заходи про ІПВГ на Харківщині (анонс)

7 квітня 2016 року в смт. Борова та м. Чугуїв  Харківської області пройдуть робочі круглі столи експертів проекту “Прозорість видобутку вуглеводнів – шлях до добробуту громад” з представниками органів місцевого самоврядування, районної влади, громадськості та ЗМІ.

Ст. 13 Конституції України говорить, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші при родні ресурси належать народу. Разом з тим, ми є свідками по стійних скандалів, що виникають навколо видобутку та реалізації ресурсів – нафти, газу, вугілля, руд, навіть бурштину. Особливість використання цих багатств – у тому, що вони є невідновлюваними та вичерпними, а отже мають бути збережені для наступних поколінь або використані ефективно.

Саме тому в Україні було впроваджено Ініціативу прозорості видобувних галузей (ІПВГ) — стандарт прозорого управління у видобувних галузях, що дозволяє покращити конкурентоспроможність та інвестиційний клімат регіону, сприяючий сталому розвитку громад.

В рамках круглого столу експерти обговорять питання використання інструментарію Ініціативи прозорості для побудови конструктивного діалогу з компаніями задля вирішення проблем діяльністю видобувних компаній на території району, зокрема екологічні проблеми, руйнування доріг буровою технікою та малий рівень економічної вигоди для громади від діяльності видобувних компаній у регіоні.

Заходи відбудуться:

– у смт. Борова – о 9:30 в приміщенні Борівської районної ради (вул. Харківська 1)

– у місті Чугуїв – о 14:00 в приміщенні Чугуївської районної адміністрації (вул. Лібкнехта 29)

Подія стала можливою завдяки підтримці американського народу рамках проекту “Прозорість видобутку вуглеводнів – шлях до добробуту громад” (ПроДоброГромад), який фінансується Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “ЗМФІ-ІІ”.

 

Контакти:

Віталій Филенко, ГО “Нова енергія”

тел. +38 097 925 72 49, +38 095 008 49 91

e-mail: energiya.nova@gmail.com

 

ІПВГ в Україні