У регіонах відбудеться низка заходів та презентацій ІПВГ (анонс)

16-20 травня в Івано-Франківську відбудеться міжнародна конференція, де обговорять ІПВГ. 17 травня у Балаклії (Харківська обл.) – контактна зустріч, 19 травня в Лебедині (Сумська обл.) – робочий круглий стіл. Заходи відбудуться за участі представників органів місцевого самоврядування, видобувних компаній, районної влади, громадськості, науковців, ЗМІ та експертів.

* * *

16-20 травня у Івано-Франківську відбудеться Міжнародна науково-технічна конференція та виставка “Машини, обладнання і матеріали для нарощування вітчизняного видобутку та диверсифікації постачання нафти і газу” IIM – 2016

До участі в конференції запрошені вчені та фахівці академічних, науково-дослідних і проектних інститутів, вищих навчальних закладів, підприємств паливно-енергетичного комплексу, зокрема нафтогазовидобувної, нафтопереробної галузей, підприємств трубопровідного транспорту, зберігання нафти, газу і нафтопродуктів.

Важливим заходом в рамках конференції планується обговорення Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні та презентація першого національного звіту ІПВГ за 2013 рік. Із презентацією виступатиме секретар Асоціації “ЕнергоТранспарентність” М.Карпаш.

Основний акцент виступу робиться на аналіз звіту ІПВГ за 2013 у регіональному розрізі для Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей, підготовлений експертами ГО «БРІТ». Важливим є обговорення результатів звіту із запрошеними учасниками конференції та почути відгуки і пропозиції щодо вдосконалення механізмів реалізації ІПВГ в Україні в подальшому.

Місце проведення конференції і виставки: Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Докладна інформація – за посиланням.

Аналіз звіту ІПВГ та його презентація відбувається за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) та компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

* * *

17 травня в м. Балаклія  Харківської області відбудеться контактна зустріч з висвітлення проблематики Ініціативи прозорості видобувних галузей в України “Прозорість видобувної галузі Балаклійського району: перспективи громад” з представниками органів місцевого самоврядування, видобувних компаній, районної влади, громадськості, ЗМІ та експертами.

В рамках роботи круглого столу буде презентовано перший звіт Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні (ІПВГ), проаналізовано діючі ліцензії на здійснення нафтогазовидобувної діяльності, а також обговорено перспективи та особливості співпраці при підготовці нового звіту.

Важливим аспектом роботи круглого столу стане обговорення можливостей поєднання нафтогазовидобувної діяльності з розвитком зеленого туризму у регіоні. ІПВГ було впроваджено з метою зниження соціального напруження та підвищення ефективності управління видобувною галуззю в Україні.

Захід відбудеться за підтримки американського народу рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомого в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) «ЗМФІ-ІІ».

З питань участі у заході просимо звертатися до керівника проекту Віталія Филенка:

тел. +38 097 925 72 49, +38 095 008 49 91

e-mail: energiya.nova@gmail.com

* * *

19 травня в м. Лебедин Сумської області відбудеться робочий круглий стіл експертів проекту “Прозорість видобутку вуглеводнів Лебединського району та її важливість для громад”  з представниками органів місцевого самоврядування, районної влади, громадськості та ЗМІ.

Круглий стіл відбудеться о 12.00 у приміщенні Лебединської районної ради (м. Лебедин, вул. Сумська, 12).

Заходи присвячено вирішенню питань впровадження Ініціативи з підвищення прозорості видобувних галузей (ІПВГ) на місцевому рівні задля сталого розвитку видобувних регіонів.

Подія стала можливою завдяки підтримці американського народу в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) «ЗМФІ-ІІ».

З питань участі у заході просимо звертатися до керівника проекту Віталія Филенка:

тел. +38 097 925 72 49, +38 095 008 49 91

e-mail: energiya.nova@gmail.com

ІПВГ в Україні