Пройшов перший тренінг щодо надання звітності в рамках ІПВГ

22 вересня відбувся перший тренінг щодо надання звітності в рамках Ініціативи прозорості видобувної галузі (ІПВГ). Захід організовано фахівцями компанії ЕY в Україні за підтримки Національного секретаріату ІПВГ в Україні та Асоціації газовидобувних компаній України.

Аудиторією тренінгу стали представники найбільших видобувних компаній України. В ході заходу учасники отримали інформацію про Стандарт ІПВГ, його основні вимоги та впровадження в Україні, а особливу увагу було приділено заповненню опитувальних листів та річних звітів, які нещодавно були розіслані компаніям галузі.

DSC_0597

Представники компанії EY відповіли на питання, що стосувалися деталей заповнення блоків запитів щодо податкових та неподаткових платежів, особливостей відображення виробничих показників, геологічних даних та інших розділів, необхідних для наповнення контекстної частин майбутнього звіту ІПВГ. Дискусійним виявилося питання щодо розкриття платежів в рамках соціальних угод, проте було наголошено на необхідності висвітлення зазначеної інформації враховуючи особливий інтерес до неї з боку громад.

Спікери також детально зупинилися на вимогах щодо розкриття інформації про бенефіціарних власників.

DSC_0610

DSC_0611

За підсумками тренінгу було узгоджено, що компанія EY підготує додаткові роз’яснення щодо питань, які виявилися найбільш дискусійними або вимагають додаткового уточнення, та надішлють їх учасникам заходу.

Слід заначити, що це лише перший тренінг щодо надання звітності в рамках ІПВГ, тому представники компаній, державних підприємств та органів влади зможуть долучитись до майбутніх тренінгів.

За детальною інформацією звертайтеся, будь ласка, до Андрія Кітури, старшого консультанта відділу послуг в галузі чистих технологій та сталого розвитку, EY в Україні, за тел.: +38 044 490 30 00.

ІПВГ в Україні