На Полтавщині навчали способам лобіювання інтересів місцевих громад

13 червня у смт.Шишаки на Полтавщині відбувся семінар “Як лобіювати інтереси місцевих громад”. В навчанні взяли активну участь старости сіл, які входять до Шишацької ОТГ, а також Яреськівської, Ковалівської, Федунської сільських рад  та  працівники районної адміністрації.

07

Тренер розповів про успішний досвід  кампаній  громадянського представництва в Україні. Пояснив, що головне в такій  кампанії правильно визначити ціль, розуміти норми чинного законодавства та знати якими є повноваженнями кожного органу влади. Також тренер зазначив, що необхідно ретельно збирати факти та свідчення про порушення чинних норм та правил, складати колективні листи, бо це свідчить, що проблема хвилює не одну людину. «Важливо апелювати до діючих законів та вказувати на негативні наслідки, які можуть наступити в разі невиконання  діючих законів», – зазначив тренер Віктор Бобренко.

Шишаки_семінар_13_06_2017_03

Нагадаємо, що на території Шишацького району, Полтавської області,  працюєю шість  видобувних компаній:  ПАТ “УКРНАФТА”, ПрАТ “ПЛАСТ”, ПрАТ “НАФТОГАЗВИДОБУВАННЯ”, ПАТ “УКРГАЗВИДОБУВАННЯ”, ТОВ “НАФТОГАЗОПРОМИСЛОВА ГЕОЛОГІЯ”, ТОВ “КОСУЛ”.

Захід проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

ІПВГ в Україні