Тренінги з користування надрами і оцінки впливу на довкілля на Сумщині (анонс)

В рамках стратегічної підтримки громад, на території яких ведеться активний видобуток вуглеводнів, команда експертів відвідає громади Сумської області з циклом робочих зустрічей та публічних заходів  у період з 15 по 17 серпня 2018 року.

В Комишанській та Чернеччинській ОТГ буде проведено тренінги «Порядок видачі та продовження ліцензій на користування надрами. Оцінка впливу на навколишнє середовище — все, що потрібно знати кожному». Де представники громади:

ознайомляться із Порядком надання спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами, Порядком проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля;

отримають практичні навички щодо визначення термінів дії ліцензій у нафтогазовій сфері;

зможуть надати пропозиції та зауваження до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Також експерти ГО «Нова Енергія» проведуть семінар на тему «Картування потенціалу та формування образу Комишанської громади». На якому за допомогою сучасних картографічних інструментів (Google Maps) та активної участі громадян будуть створені 2 карти громади.

На першій карті заплановано відобразити діючі підприємства нафто- та газовидобувної сфери, їх площадки зі зберігання відходів, діючі нафтові та газові вишки;

Друга карта відобразить соціально-економічний, інвестиційний, культурний та туристичний потенціал розвитку громади (діючі установи та підприємства, а також напрями для подальшого розвитку громади).

Заходи організовує команда ГО «НОВА ЕНЕРГІЯ» в рамках проекту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір», що реалізується за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH команда ГО «НОВА ЕНЕРГІЯ»

До участі у заході запрошуємо небайдужих мешканців громад, представників ОМС та громадських активістів Сумської області, що бажають долучитися до практичного впровадження «Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні (UAEITI)» в своїй громаді чи регіоні.

Додаткова інформація на сайті http://nova-energiya.org, сторінці ГО «НОВА Енергія» в соцмережах та у Координаторки проекту в Сумській області Наталі Сидоренко (sidnat@ukr.net).

ІПВГ в Україні