Наступне засідання Правління ІПВГ пройде в Україні

Сьогодні у місті Дакар розпочалось чергове засідання Правління ІПВГ, на якому було прийнято важливе для України рішення. Правління ІПВГ прийняло рішення про проведення свого наступного засідання в Києві 26 – 28 лютого 2019 року.
Олексій Орловській, член Правління ІПВГ, Директор програми “Демократична практика” Міжнародний фонд “Відродження”, зараз також перебуває у Дакарі та бере участь у засіданні. У своєму виступі Олексій звернувся до колег та пояснив, чому варто провести наступне засідання в Україні: «Перед початком нашої зустрічі я передав голові Правління ІПВГ офіційний лист Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігора Насалика, який підкреслив зацікавленість нашої країни у проведенні наступного засідання Правління ІПВГ у лютому 2019 року в Україні. Як відомо, Україна успішно пройшла свою першу валідацію, у вересні 2018 року було прийнято Закон “Про забезпечення прозорості в добувних галузях”; Україна була першою країною світу, яка відкрила для громадськості реєстр бенефіціарних власників; Україна успішно виконувала зобов’язання щодо ІПВГ в рамках національних планів Партнерства Відкритий Уряд з 2012 року тощо. Україна має що показати вам, дорогі колеги, під час засідання Правління. У той же час прийняття рішення про проведення такої події в Києві значною мірою вплине на посилення уваги до Ініціативи в Україні з боку влади, компаній та громадянського суспільства. Як представник громадянського суспільства в Правлінні ІПВГ, я можу заявити, що ми готові організувати проведення деяких додаткових заходів, фінансування яких буде повністю підтримана донорами, що працюють в Україні. Одним з них буде Міжнародний фонд “Відродження”».
Раніше засідання Правління ІПВГ вже проходило в Україні в грудні 2015 року. Правління ІПВГ проводить засідання два-чотири рази на рік, щоб обговорити прогрес у впровадженні стандарту ІПВГ та інші стратегічні питання, пов’язані з ІПВГ.