Тренінг про роботу з відкритими даними відбудеться у Полтаві

13 грудня  у Полтаві відбудеться тренінг «Видобувай правду про діяльність нафто-газовидобувних підприємств у своїй громаді» для представників органів місцевого самоврядування, громадськості та ЗМІ Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Тренінг буде присвячений питанням моніторингу, аналізу та плануванню надходжень до місцевих бюджетів у зв’язку з набуттям чинності «Закону про 5% ренти на місця» (ЗУ №1793-VIII).

Відібраних учасників заходу навчать:

— використовувати дані Звіту ІПВГ та Інформаційні ресурси ДНВП «Геоінформ України» для отримання достовірної інформації про власників та діяльність видобувних підприємств на території громади;
— процедурам взаємодії видобувних компаній та громадськості у ході проведення оцінки впливу на довкілля (http://eia.menr.gov.ua/ та www.saveecobot.com);
— використовувати інформаційно-аналітичну систему www.007.org.ua та портал даних https://spending.gov.ua/для моніторингу надходжень рентних платежів;

Тренінги буде проходити в форматі інтерактивного навчання та триватиме 6 годин.

Місце проведення: Premier Hotel Palazzo у місті Полтава
Час провдення: з 10:00 до 16:00 з перервами на обід та каву

Участь у заході є безкоштовною після отримання підтвердження від організаторів. Зареєстрованим учасникам буде забезпечено харчування. Для учасників з інших міст передбачено компенсацію транспортних витрат.

Для участі необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням  до 12 грудня (15:00)

Контактна особа: Ганна Кіященко

Захід буде проведено членами Асоціації «ЕнергоТранспарентність» спільно з Полтавською філією «Суспільної служби України» в рамках проекту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір».

Проект «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір» реалізується ГО «НОВА Енергія» спільно з Полтавською філією «Суспільної служби України» та партнерськими організаціями за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH.