Активізація молоді Комишанської ОТГ. Волонтерство в громаді

9 січня в с. Комиші Сумської області в рамках проекту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір» пройшла «Майстерня місцевого розвитку 2.0». Мотивуюча зустріч школярів та представників студентства з експертами ГО «НОВА Енергія» та керівницею школи волонтера ГО «Поруч». Головними темами зустрічі стали питання активізації молоді Комишанської ОТГ та волонтерства в громаді. Активу місцевої молоді та виконкому презентували основи волонтерської діяльності, цінності, потреби та мотивацію волонтера, про лідерство в житті та лідерство в команді, про важливість розвитку громади в тому числі шляхом саморозвитку, про необхідність в сучасних умовах бути активним та ініціативним.

Експерти ГО «НОВА енергія» Олена Агапова та Олексій Слабко розповіли не тільки про роль видобувної галузі у наповнення бюджету громади, а презентували сучасні можливості для молоді, про фандрайзинг та краудфандинг як інструменти для спів-фінансування їх майбутніх соціальних проектів для громади. Інформація була доповнена активізаційними іграми, реальними прикладами успішних проектів та історіями про власний розвиток в громадському секторі.

Команда ГО “Нова енергія” вдячна представникам Комишанської сільської ради за сприяння, довіру та відкритість. Експерти вірять, що вмотивовані на добрі справи учасники заходу найближчим часом зроблять багато корисних речей для громади, а співпраця з громадськими організаціями і надалі приноситиме користь і задоволення.

Захід організовано та проведено за підтримки Урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.