Асоціація «ЕнергоТранспарентність» розглянула стратегію розвитку на 2020 рік

Представники Національного секретаріату ІПВГ в Україні та представники DiXi Group взяли участь у стратегічній сесії Асоціації «ЕнергоТранспарентність», яка проходила у Києві 15-16 липня. Під час засідань члени Асоціації та представники фонду «Відродження»,  Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, а також  Національного секретаріату Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) розробили та затвердили основі цілі на наступний рік, організаційну структуру Асоціації та регламент управління проектами, що реалізуватимуться в рамках стратегічних цілей Асоціації.


З метою забезпечення ефективності своєї роботи учасники стратегічної сесії погодили основні функції Секретаріату, Правління та членів Асоціації та правила їх взаємодії задля досягнення успішності проектів.
«У ході мозкового штурму та групової роботи учасники зборів сформулювали для себе основні правила роботи, а також затвердили довгострокову ціль Асоціації, що полягає у створенні мережі професійних організацій, що будуть просувати ІПВГ в Україні», – відмітила менеджер зі сталого розвитку DiXi Group Ольга Трутень.

Асоціація «ЕнергоТранспарентність» зареєстрована у 2019 році, щоб просувати міжнародний стандарт Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI) в Україні на рівні громадськості та у видобувних регіонах. Основною метою діяльності Асоціації є об’єднання зусиль громадянського суспільства для співпраці з органами влади та видобувними компаніями задля ефективного управління природними ресурсами та збереження навколишнього середовища. Засновники Асоціації –  громадські організації  DiXi Group, «Нова енергія», «Агенція розвитку та співробітництва», «Бюро розвитку». Лише члени Асоціації можуть входити до багатосторонньої групи зацікавлених осіб з питань впровадження ІПВГ в Україні.

Захід провела громадська організація  DiXi Group в межах проекту інституційної підтримки Асоціації «ЕнергоТранспарентність», який реалізується за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Dixi Group