Результати першого засідання БГ ІПВГ у 2022 році

11го лютого 2022 відбулось перше засідання багатосторонньої групи з імплементації ІПВГ. Відповідно до Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» №2545-VIII, Звіт ІПВГ готується відповідно до технічного завдання, підготовленого Міненерго та погодженого Багатосторонньою групою ІПВГ. Як і у попередньому році, Звіт готується за кошти державного бюджету відповідно до бюджетної програми Міненерго 2401630 «Впровадження Програми реформування та розвитку енергетичного сектора». 

Технічне завдання визначає обсяг інформації Звіту ІПВГ, порядок узгодження проміжних результатів та обов’язків незалежного адміністратора при його підготовці на кожному етапі, та є невід’ємною частиною договору закупівлі послуги з підготовки звіту ІПВГ з незалежним адміністратором.

 Директоратом з питань формування енерго- та ресурсоефективної політики спільно з Олесею Нехорошко, консультантом GIZ, Національним координатором ІПВГ в Україні підготовлено проект Технічного завдання незалежному адміністратору на виконання послуги з підготовки та погодження Звіту ІПВГ за 2021 рік, який було запропоновано розглянути і погодити на засіданні Багатосторонньої групи ІПВГ.

Після погодження Технічного завдання, буде розпочато  конкурсну процедуру закупівлі послуг незалежного адміністратора з підготовки Звіту ІПВГ за 2021 рік відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі».      

Основні положення Технічного завдання  для підготовки Звіту ІПВГ 2021 стосовно етапів  підготовки звіту і визначених завдань  залишилися такими ж, як і у минулому році. Наразі Технічне завдання доповнено положеннями щодо використання  незалежним адміністратором даних, що будуть отримуватися через онлайн-платформу ІПВГ і наповнення її  інформацією. Також до Технічного завдання  внесено редакційні правки стосовно приведення вимог щодо збору необхідних даних відповідно із Законом України від 16.12.21 № 1974-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях».

За результатами голосування, члени БГ ІПВГ схвалили Технічне завдання незалежному адміністратору на підготовку Звіту ІПВГ за 2021 рік.