У Львові відбудеться тренінг для тренерів «Дані Порталу ІПВГ: прозорість та підзвітність»

Діджиталізація ― це використання цифрових технологій для якісних змін та створення нових можливостей. Саме з таким настроєм команда розробників Порталу прозорості видобувного сектору України організовує дводенний тренінг «Дані Порталу ІПВГ: особливості використання  на регіональному рівні». Метою тренінгу є ознайомлення з можливостями Порталу ІПВГ, формуванням організаційного, методологічного та технологічного аспектів роботи з відкритими даними видобувної галузі для тренерів, які надалі проводитимуть роз’яснювальну роботу стосовно можливостей Порталу ІПВГ для органів державної влади, місцевого самоврядування, ЗМІ та громадськості у регіонах, що в результаті забезпечить сталий енергетичний перехід.

Серед тематик тренінгу:

  • Використання відкритих даних на регіональному рівні. 
  • Практичне застосування аналітичної системи Порталу ІПВГ.
  • Огляд змін в Стандарті ІПВГ 2023.
  • Подолання викликів. Менеджмент спротиву змінам

Захід відбудеться 21-22 вересня  офлайн у Львові. 

Для участі у відборі, необхідно пройти онлайн реєстрацію за посиланням не пізніше 17:00 4 вересня 2023 року.

Кількість учасників тренінгу обмежена.

Відбір відбуватиметься за наступними критеріями*:

  • практичний досвід розробки та проведення навчальних заходів для представників ОДА, ОМС, ГО;
  • обізнаність про ІПВГ, відповідні глобальні тенденції;
  • досвід тренерської роботи, наявність первинних навичок проведення тренінгів і формування навчальних програм;
  • відмінні навички публічних виступів, вміння працювати з аудиторією;
  • активна участь у діяльності ОГС;
  • мотивація до участі в ГС Асоціація ЕнергоТранспарентність.

Організатори забезпечують учасників проживанням та харчуванням в межах тренінгу, компенсують витрати на доїзд до/з місця проведення тренінгу. Проїзд компенсується за наявності копії квитка (2 клас Інтерсіті/купе/автобус).

* перевага надається кандидатам з досвідом  роботи у громадах на території яких ведеться видобуток корисних копалин загальнодержавного значення.

 Захід проводиться ГО «НОВА Енергія» в рамках проекту “Підтримка  впровадження Порталу ІПВГ для забезпечення прозорості відновлення видобувного сектору та енергетичного переходу в Україні” (EITI4RESETUA) за фінансової підтримки проєкту «Ефективне державне управління завдяки GovTech і прозорості в Україні», що впроваджується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини.

Довідково

Функціонування Порталу передбачено Законом України від 18.09.2018 № 2545-VIII «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях».

Портал даних видобувної галузі України це веб-сайт, який створено на вимогу Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях». Цей Закон регулює збирання, розкриття та поширення інформації з метою забезпечення прозорості та запобігання корупції у видобувних галузях. Закон передбачив функціонування електронної системи подання та аналізу звітності для підприємств і організацій, яка покращить звітування, звірку і валідацію даних.

Портал даних видобувної галузі України поєднує в собі електронну систему подання та аналізу звітності і платформу для аналізу відкритих даних в сфері видобування в Україні та світі.

Мета цього порталу – надати електронний інструмент для заміни паперових звітів, збору найбільш актуальних даних про платежі і діяльність підприємств, а також для надання інвесторам, аналітикам і громадам доступу до повної та об’єктивної інформації щодо видобувної галузі країни і використання корисних копалин.

Створено портал за підтримки проекту «Ефективне управління державними фінансами III», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини

За додатковою інформацією можете звертатися на електронну пошту uaeiti.team@gmail.com