Відбулось засідання БГЗО за участю Міжнародного секретаріату ІПВГ

20 вересня у Міненерговугілля відбулося чергове засідання Багатосторонньої групи заінтересованих осіб (БГЗО), у якому взяли участь представники Міжнародного секретаріату ІПВГ. Засідання проводила Наталія Бойко, Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції, Голова БГЗО.

IMG_8396

В рамках валідаційного візиту команда Міжнародного секретаріату обговорила з членами БГЗО процес впровадження ІПВГ в Україні. Оляна Валігура, менеджер по країнах Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу, детально пояснила присутнім суть та етапи процесу валідації, статуси країн та їх значення. Сем Бартлет, технічний директор Секретаріату ІПВГ, подякував учасникам засідання за відкритість до дискусії та готовність до співпраці в рамках валідаційної місії та зазначив що за її результатами буде складено валідаційний звіт, який надійде для коментування членам БГЗО.

IMG_8373

У засіданні також взяв участь Йонас Моберг, голова Міжнародного секретаріату ІПВГ, який розповів ключові тези бачення впровадження ІПВГ з точки зору  Міжнародного секретаріату.

На порядку денному засідання також було обговорення додаткових завдань в рамках підготовки Звіту ІПВГ за 2016 рік. За результатами обговорення було вирішено включити до техніко-економічної оцінки, яка буде проводитися незалежним адміністратором, інформацію щодо сектору видобутку каолінів та білих глин, з подальшим відображенням у контекстній частині Звіту ІПВГ за 2016 рік, а також провести консультації з підприємствами зазначеного сектору.

IMG_8298

IMG_8425

ІПВГ в Україні