Багато депутатів з видобувних регіонів проігнорували законопроект №6229

Значна частина депутатів, обраних за мажоритарними округами у видобувних регіонах, не підтримали законопроект “Про забезпечення прозорості у видобувних галузях” №6229 у другому читанні 3 липня 2018 року.

Як свідчить аналіз підсумків голосування від DiXI Group, частина депутатів, обраних по мажоритарних округах у видобувних областях України, а саме: Полтавській, Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Сумській областях, –  не брали участь у голосуванні за проект закону №6229.

Крім того, значна частина депутатів від мажоританрних округів Харківської, Полтавської, Закарпатської, Кіровоградської, Донецької областей були відсутні на засіданні Ради, де розглядалась законодавча ініціатива.

Нагадаємо, законопроект №6229  “Про забезпечення прозорості у видобувних галузях” покликаний відкрити місцевим громадам дані про соціальні, екологічні та інші зобов’язання компаній, які підписують угоди на видобуток природних ресурсів.

У разі ухвали закнопроект дозволить виявити ліцензійні ділянки, які не використовуються за призначенням, а також забезпечить прозорий розподіл платежів на місцях, отриманих від видобувних компаній.

3 липня 2018 року Верховна Рада України відправила на повторне друге читання законопроект № 6229 про забезпечення прозорості у видобувних галузях. Під час першого голосування у залі було тільки 198 голосів “за”, потім нардепи п’ять разів намагалися повернутися до голосування за проект закону, і навіть за повторне друге читання достатня кількість голосів набралася не одразу, а з другої спроби.

“Українська енергетика”